5+1 tanács mountain bike vásárláshoz

mountain-bike-vasarlashoz-tanacsok

A kerékpár vásárlás egy olyan feladat, amit nem árt alaposan átgondolni. Ez azért fontos, mert a kényelem és a biztonság eléréséért nagy körültekintésre van szükség, máskülönben hátproblémához, balesethez vezethet egy nem megfelelő bicikli. A mountain bike-ra ez különösen igaz, hiszen rengeteg terepen használható, sok féle típust és méretet ismerhetünk. Most felsorolunk Önnek 5+1 tanácsot, hogy biztosan a megfelelő kerékpár birtokosa lehessen.

1, Hol használja a kerékpárt?

Fontos számba venni a vásárlás előtt, hogy hol és ilyen terepen szeretné használni a kerékpárját. Hosszú túrákra, hegyi utakra, inkább lejtőkre, vagy földesutakra? Ezekre mind-mind találni külön mountain bike-ot, hogy a biztonság és kényelem mellett legjobban kihasználhassa a biciklijét.

2, Milyen vázméretre van szüksége?

A kerékpár vázmérete fontos tényező, nem szabad figyelmen kívül hagyni. A vázméret kiválasztásához ismernie kell a belső lábhosszát és a pontos magasságát is, de a kiszámolása egyszerű. A megfelelő vázméret megtalálásához segítséget nyújtunk Önnek a Mountain bike vázméretek című cikkünkben.

3, A mountain bike mérete

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos egy mountain bike biciklinél a megfelelő méret kiválasztása. Ez igaz a kerékátmérőre és a vázméretre egyaránt. A kerékátmérő nagyban befolyásolja, hogy milyen terepen használhatja a kerékpárt, erdőben, vagy hegyi utakon használná-e, valamint hogy mekkora biztonságot nyújt.

A vázméret pedig a kényelem elérése érdekében fontos, hiszen egy nem megfelelő váz hátproblémákhoz vezethet és a kerékpár biztonságos felhasználását is veszélyezteti.

mountain-bike-vasarlashoz-tanacsok

4, Milyen felhasználásra venné a mountain bike-ot?

A kérdés, hogy hobbi vagy verseny/profi célra van szüksége a kerékpárra a választott mountain bike árában és felszereltségében mutatkozik meg leginkább. Egyértelműen a hobbi célra vásárolt kerékpárok kevesebb extrával rendelkeznek. Viszont ha valóban csak ez a felhasználás célja, nem kell aggódni, hiszen biztonságos lesz egy hobbi-kerékpár használata is, és nem is kell mélyen a zsebbe nyúlni.

5, Márka figyelembe vétele

Sok esetben nem lényeges a márka, de ez a kerékpárokról nem mondható el. Előfordulhat, hogy magasabb árat kell fizetnünk egy alap felszereltségű kerékpárért, de ez mindenképpen kifizetődő döntés hosszú távra. Mivel a biciklin sok időt töltünk egy túra vagy verseny alkalmával, ha nem választunk a legmagasabb minőségűek közül az hosszútávú egészségügyi problémákhoz vezethet.

A legnagyobb márkák mögé sok esetben állnak profi versenyzők, és rájuk érdemes hallgatni. Mivel ezek a versenyzők a választott márka kerékpárjain gyakorolnak és versenyeznek a minőség és biztonság felől nem lehet kételyünk.

Számos mountain bike márka létezik, de korábbi cikkünkben három népszerűt mutattunk be, a 3 népszerű mountain bike márka című cikkben.

+1. Tájékozódás, tájékozódás, tájékozódás

Ez a legfontosabb talán. Ha a fent felsorolt tanácsokat figyelembe véve elhatároztuk magunkat egy kerékpár mellett, érdemes megnézni a vásárlók véleményeit is. Ha ez nem segített a biztos döntésben, szaküzletekben is érdemes tájékozódni. Az ott dolgozók egészen biztosan értenek a kerékpárokhoz, jól tudják hogy milyen felhasználásra milyen kerékpár ajánlott és van lehetőség kipróbálni is a vágyott biciklit.

Ez az 5+1 tanács az, amelyeket e legfontosabb figyelembe venni tehát ha az ember mountain bike-ot vásárolna. További tudnivalók mountain bike témában elérhető a blogon, legyen szó típusokról vagy alapvető jellemzőkről. Sikeres vásárlást kívánunk Önnek!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .