3 népszerű mountain bike márka

mountain-bike-markak

Mountain bike-ból óriási kínálat áll rendelkezésre. Válogathatunk típus, méret vagy márka szerint is. Ebben az összegző cikkben összeszedjük Önöknek, milyen mountain bike márkák a legnépszerűbbek. Mivel ezek a kerékpárok rengeteg típusan megtalálhatók, a legnépszerűbb szerint külön-külön is bemutatjuk a legnépszerűbb modelleket, hogy a vásárlásnál egyszerűbb legyen a megfelelő bicikli kiválasztása.

A mountain bike

Az MTB, vagy hegyi kerékpár a kifejezetten terepre tervezett bicikli. Hobbi felhasználóknak és profi versenyzőknek is vannak elérhető mtb-k. Vásárlása azoknak ajánlott, aki nem csak országúti terepen, hanem hegyekben vagy esetleg erdei utakon, túrákra is használná kerékpárját. Rengeteg típusban és több méretben is elérhetőek, így a vásárlás előtt fontos a megfelelő tájékozódás és hogy beleássuk magunkat a témába, hiszen ezek a kerékpárok, már magasabb összegért elérhetőek mint egy átlagod országúti bicikli.

MTB biciklimárkák

A mountain bike márkák közül a legnépszerűbbek a Gepida, a Kellys valamint a Cube márka. Ezeket vesszük most górcső alá, és leírjuk a legfontosabb tudnivalókat a márkákról.

Gepida

A Gepida egy több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező magyar kerékpár márka. Mára már globális céggé nőtte ki magát, amely folyamatosan fejlődik a vásárlók igényeihez igazodva. Ma ez a márka számít az egyik legnívósabbnak, ezért bátran ajánljuk önöknek a modelljeiket. Hivatalos weboldalukon jelenleg 14 hagyományos mountain bike és további elektromos kerékpárok is elérhetők. Változatos áron, akár már 100.000 forinttól kapható webshopukon keresztül bicikli.

Kellys

A Kellys szintén egy nagy múlttal rendelkező szlovák márka. Munkatársaik profizmusa és a technológiájuk fejlődése miatt már az egyik vezető biciklimárkaként beszélhetünk erről a cégről. Kerékpárok mellett ruházati cikkeket és kiegészítőket is találhatunk a kínálatában. Mountain bike kerékpárokból 5 típus is elérhető, mindegyik széles kínálattal, változatos árral szolgálja ki a vásárló igényeit.

Cube

A Cube egy német cég, így a pontos összeszerelés és a precizitás alapvető ezeknél a kerékpároknál. A 26 éves cégnél a tervezés még mindig ugyanott, Németországban zajlik a megalakulás óta. Modelljeik a világ 67 országában elérhetők, így egy nívós cégről beszélhetünk. Mountain bike-ból két nagy típusból, több déle modellt is felkínál, hatalmas választékban. Természetesen a német minőséget meg kell fizetni, így ár kategóriában már inkább a közepes kategóriától elérhető csak a vásárlók számára.

A következőkben pedig két kategóriába szedve leírjuk önöknek melyek azok a hobbi valamint profi felhasználásra készített all-mountain kerékpárok, amelyek a legnépszerűbbek.

Különböző típusú mountain bike-ok léteznek, amiket különböző célokra lehet használni. A Milyen mountain bike típusok léteznek? című cikkben bemutatjuk őket.

mountain-bike-markak

All mountain kerékpárok hobbi felhasználásra

Az all mountain kerékpárokat minden terepen, azaz hegymenetben és lejtmenetben is kényelmesen, biztonságosan lehet használni.

Hobbi felhasználásra ezek e legnépszerűbb all mountain kerékpárok és főbb jellemzőik:

Kellys Gibon 70

 • Merevfarú alumínium váz
 • 130 mm rugóút

Cube Acid

 • alumínium váz
 • 100 mm rugóút

Gepida Ruga 1000 Active

 • kerékátmérő: 29”
 • merevfarú alumínium váz
 • 100 mm rugóút

All mountain kerékpárok versenyzéshez

Versenycélú felhasználáshoz már az előzőkénél komolyabb teljesítményre lehet számítani, ebből is összeszedtük a három legjobbat.

Cube Stereo 120 HPA Race

 • összteleszkópos alumínium váz
 • 120 mm rugóút

Kellys Reyon 30

 • összteleszkópos alumínium váz
 • 120 mm rugóút

Kross Soil 3.0

 • összteleszkópos alumínium váz
 • 130 mm rugóút

Összegzés

A márkák figyelembevétele nagyon fontos, ha egy igazán jó kerékpárt szeretnénk magunkénak tudni. A különböző márkák típusai különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek, amiket alaposan ismerni kell ahhoz, hogy a legjobb MTB kerékpárt válasszuk ki. Vásárlás előtt ne felejtsen el érdeklődni szaküzletekben és szakmai segítséget kérni az ott dolgozóktól.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .